Необходими продукти:
500 гр.кайма
100 гр.ориз
50 мл.олио
2 малки глави лук
½ връзка магданоз
4 бр.пипер
1 скилидка чесън
2 лъжици лютеница или 100 мл.консерва дом.
1 чаена лъжичка чубрица
1 кафена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме 300 мл.вода да заври и пускаме
100 гр.ориз.
Оставяме да поомекне, но не да се свари.
Каймата омесваме със ситно нарязания лук
и
подправките. Добавяме охладения ориз и започва-
ме да
оформяме малки кюфтенца.
Нарязваме на малки парченца пипера.
В подходящ съд загряваме 50 мл.олио и
слагаме
лука и скилидката чесън и пипера леко да се
запържат и
добавяме 2 лъжици лютеница или 100 мл.
домати от консерва.
Заливаме с 500 мл.вода и оставяме
да заври. Пускаме готовите кюфтенца във врящата
заготовка и
оставяме да врат още 15 минути.
Нарязваме половин връзка пресен магданоз.
Това е всичко.
Приятно
готвене
Няма коментари:
Публикуване на коментар