понеделник, 5 ноември 2012 г.
ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ
Необходими продукти:
1 кг. пипер
300 гр.ориз
2 яйца
1 чаша кисело мляко
100 мл.олио
1 морков
1 малък лук
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици лютеница
1 супена лъжица червен пипер
Начин на приготвяне:
Настъргваме си моркова и лука.Слагаме тиган на
на котлона със 100 мл. олио да се загрее и изсипваме моркова
и лука. Оставяме за кратко да се запържат. Прибавяме черен,
червен пипер, чубрица и сол. Добавяме ориза и изчакваме и
той да се запържи леко и накрая слагаме лютеницата. Заливаме
с 200 мл.гореща вода и оставяме да поври 10 мин. докато се поеме
водата от ориза.Оттегляме от котлона.
В отделен съд слагаме 20 мл.олио на котлона и
започваме да пържим каймата, като леко я натискаме с лъжица
да стане на трохи и да се запържи. Добавяме я към ориза и
разбъркваме.
Измиваме и изчистваме пипера от семето и започ-
ваме да пълним със сместа. Подреждаме в подходяща тавичка,
заливаме с гореща вода да се покрият пълнените пиперки до
половината. Оставяме да се пече във фурна загрята на 250 градуса.
Обръщаме пиперките и от другата страна да се запекат и тогава
си правим заливката.
Разбиваме 2 яйца с 1 чаена чаша кисело мляко и щипка
сол. Изливаме заливката и оставяме тавата на горен реотан по средата
на фурната. След като получи приятен загар изваждаме от фурната.
Това е всичко.
Приятно готвене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар