понеделник, 5 ноември 2012 г.

ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ





                                                       Необходими продукти:

                                    1 кг. пипер
                                    300 гр.ориз
                                    2 яйца
                                    1 чаша кисело мляко
                                    100 мл.олио
                                    1 морков
                                    1 малък лук
                                    1 кафена лъжичка черен пипер
                                    1 чаена лъжичка чубрица
                                    1 чаена лъжичка сол
                                    3 супени лъжици лютеница
                                    1 супена лъжица червен пипер

                                                      Начин на приготвяне:

                                    Настъргваме си моркова и лука.Слагаме тиган на
               на котлона със 100 мл. олио да се загрее и изсипваме моркова
               и лука. Оставяме за кратко да се запържат. Прибавяме черен,
               червен пипер, чубрица и сол. Добавяме ориза и изчакваме и
               той да се запържи леко и накрая слагаме лютеницата. Заливаме
              с 200 мл.гореща вода и оставяме да поври 10 мин. докато се поеме
               водата от ориза.Оттегляме от котлона.
                                    В отделен съд слагаме 20 мл.олио на котлона и
               започваме да пържим каймата, като леко я натискаме  с лъжица
               да стане на трохи и да се запържи. Добавяме я към ориза и
               разбъркваме.
                
                                    Измиваме и изчистваме пипера от семето и започ-
               ваме да пълним със сместа. Подреждаме в подходяща тавичка,
               заливаме с гореща вода да се покрият пълнените пиперки до
               половината. Оставяме да се пече във фурна загрята на 250 градуса.
               Обръщаме пиперките и от другата страна да се запекат и тогава
               си правим заливката.
                                    Разбиваме 2 яйца с 1 чаена чаша кисело мляко и щипка
               сол. Изливаме заливката и оставяме тавата на горен реотан по средата
               на фурната. След като получи приятен загар изваждаме от фурната.
                                   Това е всичко.
                                   Приятно готвене.
              
                                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар