вторник, 13 ноември 2012 г.
ГЪБЕНА СУПА
Необходими продукти:
150 гр. гъби печурки
100 гр. ориз
20 мл.олио
1 морков
1 малка глава лук
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сол
3 стръка магданоз
3 супени лъжици кисело мляко
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в тенджерка на котлона и
слагаме ситно нарязания лук и гъбите да се запържат. Настъргваме
си моркова и го добавяме заедно с ориза и черния пипер.
Заливаме с литър и половина вода и посоляваме.
Оставяме да ври 30 мин. и слагаме нарязания
магданоз. След като свалим супата от котлона изчакваме малко да
се охлади и добавяме 3 супени лъжици разбито кисело мляко. По
желание може да се добави и лимонов сок.
Икономична, лесна и вкусна е.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар