вторник, 13 ноември 2012 г.

ГЪБЕНА СУПА





                                                    Необходими продукти:

                                            150 гр. гъби печурки
                                            100 гр. ориз
                                            20 мл.олио
                                            1 морков
                                            1 малка глава лук
                                            1 кафена лъжичка черен пипер
                                            1 чаена лъжичка сол
                                            3 стръка магданоз
                                            3 супени лъжици кисело мляко

                                                     Начин на приготвяне:

                                            Загряваме олиото в тенджерка на котлона и
             слагаме ситно нарязания лук и гъбите да се запържат. Настъргваме
             си моркова и го добавяме заедно с ориза и черния пипер.
                                            Заливаме с литър и половина вода и посоляваме.
                                            Оставяме да ври 30 мин. и слагаме нарязания
             магданоз. След като свалим супата от котлона изчакваме малко да
             се охлади и добавяме 3 супени лъжици разбито кисело мляко. По
             желание може да се добави и лимонов сок.
                                             Икономична, лесна и вкусна е.




Няма коментари:

Публикуване на коментар