сряда, 7 ноември 2012 г.

ЗАДУШЕНИ ДРОБЧЕТА





                                                    Необходими продукти:

                                     500 гр. пилешки дробчета
                                     1 глава лук
                                     1 кафена лъжичка черен пипер
                                     1 кафена лъжичка сол
                                     щипка риган
                                     20 мл.олио
                                     10 мл. бира
                                     2 червени мариновани пиперки
                                         за декорация

                                                    Начин на приготвяне:

                                    Измиваме добре пилешките дробчета
              и ги нарязваме на парчета.
                                    Загряваме 20 мл.олио в тиган и ги
              изсипваме да се запържат за около 5 мин. Намаля-
              ваме котлона на втора степен и добавяме подправ-
              ките. Захлюпваме с капак и оставяме да се задушат.
              След 5 мин. добавяме бирата. Оставяме тигана без
              капак,  докато се изпари течността.
                                    Лука нарязваме на две и после на полу-
              месеци, разделяме на ивички и изсипваме при
              дробчетата. Разбъркваме така ,че да остане лука
              отдолу и да се запържи в останалото олио.
                                    Сервираме и декорираме с маринованите
              пиперки.
                                   Тове е. Приятен апетит.
              
                                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар