сряда, 7 ноември 2012 г.
ЗАДУШЕНИ ДРОБЧЕТА
Необходими продукти:
500 гр. пилешки дробчета
1 глава лук
1 кафена лъжичка черен пипер
1 кафена лъжичка сол
щипка риган
20 мл.олио
10 мл. бира
2 червени мариновани пиперки
за декорация
Начин на приготвяне:
Измиваме добре пилешките дробчета
и ги нарязваме на парчета.
Загряваме 20 мл.олио в тиган и ги
изсипваме да се запържат за около 5 мин. Намаля-
ваме котлона на втора степен и добавяме подправ-
ките. Захлюпваме с капак и оставяме да се задушат.
След 5 мин. добавяме бирата. Оставяме тигана без
капак, докато се изпари течността.
Лука нарязваме на две и после на полу-
месеци, разделяме на ивички и изсипваме при
дробчетата. Разбъркваме така ,че да остане лука
отдолу и да се запържи в останалото олио.
Сервираме и декорираме с маринованите
пиперки.
Тове е. Приятен апетит.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар