вторник, 20 ноември 2012 г.
СУПА ОТ ПИЛЕШКИ СЪРЦА И ДРОБЧЕТА
Необходими продукти за 4 порции:
200 гр. пилешки сърца
200 гр. пилешки дробчета
50 гр. фиде
2 чушки -червена и зелена
1 средно голям морков
1 средна глава лук
50 мл.олио
1 кафена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици кисело мляко
1 яйце
3 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на дребно сърцата и дробчетата.
Чушките и моркова ги режем на ситни квадратчета, а лука
настъргваме с ренде.
Слагаме си олио в тенджера и го загряваме на котлона.
Изсипваме лука чушките и моркова и бъркаме да се запържат леко.
Добавяме сърцата и дробчетата и поръсваме черния пипер и солта.
Заливаме с 2 литра гореща вода и оставяме докато се
сварят, минимум 30 мин.
За застройката си разбиваме яйцето с щипка сол и
добавяме отделно разбити 3 лъжици кисело мляко за да стане
гладка консистенция.
След като свалим готовата супа от котлона вземаме по
малко от нея с лъжица и с непрекъснато бъркане добавяме при
яйцето и млякото докато температурата се изравни и връщаме в
тенджерата.
Поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Приятно готвене и приятен апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар