вторник, 20 ноември 2012 г.

СУПА ОТ ПИЛЕШКИ СЪРЦА И ДРОБЧЕТА





                                        Необходими продукти за 4 порции:
 

                                   200 гр. пилешки сърца
                                   200 гр. пилешки дробчета
                                   50 гр. фиде
                                   2 чушки -червена и зелена
                                   1 средно голям морков
                                   1 средна глава лук
                                   50 мл.олио                               
                                   1 кафена лъжичка черен пипер
                                   1 чаена лъжичка сол
                                   3 супени лъжици кисело мляко
                                   1 яйце
                                   3 стръка магданоз

                                          Начин на приготвяне:

                                   Измиваме и нарязваме на дребно сърцата и дробчетата.
                     Чушките и моркова ги режем на ситни квадратчета, а лука
                     настъргваме с ренде.
                                   Слагаме си олио в тенджера и го загряваме на котлона.
                     Изсипваме лука чушките и моркова и бъркаме да се запържат леко.
                     Добавяме сърцата и дробчетата и поръсваме черния пипер и солта.
                                   Заливаме с 2 литра гореща вода и оставяме докато се
                     сварят, минимум 30 мин.
                                   За застройката си разбиваме яйцето с щипка сол и
                     добавяме отделно разбити 3 лъжици кисело мляко за да стане
                     гладка консистенция.
                                   След като свалим готовата супа от котлона вземаме по
                     малко от нея с лъжица и с непрекъснато бъркане добавяме при
                     яйцето и млякото докато температурата се изравни и връщаме в
                     тенджерата. 
                                   Поръсваме със ситно нарязания магданоз.
                                   Приятно готвене и приятен апетит!

                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар