петък, 2 ноември 2012 г.

ПЪЛНЕНИ ПАЛАЧИНКИ





                                                 Необходими продукти:

                                    2 яйца
                                    1 кафена чашка прясно мляко
                                    3 супени лъжици брашно
                                    щипка сол
                                    1 червена чушка
                                    1 зелена чушка
                                    100 гр.шунка
                                    100 гр.кашкавал

                                                 Начин на приготвяне:

                                    Разбиваме си добре яйцата с щипка сол.
              Прибавяме млякото и при непрекъснато бъркане по
              малко от брашното докато се получи необходимата
              гъстота.
                                   Слагаме на котлона тиган с незалепващо
              покритие. С няколко капки олио и малка лъжичка
              разнасяме по дъното, колкото да се намаже.
                                   Гребваме от сместа с кафена чашка и
             изсипваме в средата на тигана , накланяме го на
             всички страни да може да се разтели на всички страни.
                                   Слагаме го пак и оставяме докато се запече
             Отлепваме ръбчето отстрани с подходяща щпатула и
             обръщаме от другата страна.
                                   И така докато свърши сместа.
                                   Нарязваме си шунката , кашкавала и пипера
             на дълги  ленти, така че да обхване диаметъра на палачин-
             ката.
                                   Вземаме една палачинка слагаме по 2 от
             всеки вид  лентички и завиваме. Разрязваме по средата
             палачинката и я обръщаме нагоре. И така всички останали.
                                   Много е подходящо за предястие или кратка
             следобедна закуска.
                                   Приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар