петък, 23 ноември 2012 г.

МЪРЗЕЛИВА МУСАКА







                                           Необходими продукти за 6 порции:

                                   1 кг. пипер
                                   1 голяма чаена чаша ориз
                                   1 глава лук
                                   2 яйца
                                   1/2 кофичка кисело мляко
                                   50 мл. олио
                                   1 морков
                                   1 супена лъжица червен пипер
                                   1 чаена лъжичка сол
                                   1 чаена лъжичка копър     
                                   1 чаена лъжичка чубрица
                                   1 кафена лъжичка черен пипер
                                   1 щипка риган                 
                                      куркума                       
                                   1 зеленчуков бульон

                                          Начин на приготвяне:

                                   Нарязваме си пипера на едро. Настъргваме на едрото
                ренде моркова и лука.
                                   Загряваме си олиото  в тенджера и слагаме моркова и лука
                да се пържат, след 2 мин. добавяме ориза и бъркаме докато стане
                стъклен. Изсипваме и пипера и объркваме добре. Идва ред и на под-
                правките, но може да използвате и от подправките на Маги за ризото.
                                   Пресипваме всичко в тавичка и заливаме с 1 литър гореща
                вода . Поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса.
                                   Ако е необходимо доливаме още 200-300 мл. вода.
                                   За заливката си разбиваме 2 яйца и половин кофичка
               кисело мляко с щипка сол.
                                   След като ориза поеме водата, заливаме и вдигаме на
               скарата и оставяме на горен реотан да се запече.
                                    Това е всичко.  
                                    Приятно готвене и бон апети!               
                                  
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар