вторник, 6 ноември 2012 г.

РУЛАДИНИ




                                                      Необходими продукти:

                                     500 гр.кайма
                                     1 голям морков
                                     200 гр.грах от кутийка
                                     200 гр.царевица от кутийка
                                     2 кисели краставички
                                     1 малка глава лук
                                     1 яйце
                                     50 мл. олио
                                     50 мл.вода
                                     20 мл. червено вино
                                     1 ч. л. чубрица
                                     1 ч. л. черен пипер
                                     сол на вкус

                                                      Начин на приготвяне:

                                     Нарязваме си моркова на ситни квадратчета
               и го запържваме леко. Добавяме 100 гр. вода и го оста-
               вяме леко да омекне.
                                     Нарязваме си и 2 кисели краставички също
               на квадратчета.
                                     В съд си изсипваме царевицата, граха, и
               отцедените моркови и краставички. Объркваме ги добре.
               Посоляваме на вкус.
                                     Слагаме  каймата в тавичка и я разстиламе.
                В средата настъргваме  лука, поръсваме с чубрицата и
                черния пипер и счупваме 1 яйце. Всичко размесваме
                добре. Разделяме  на 4 топки и изтегляме в едната страна
                на тавата. Сипваме брашно в другата част на тавата и
                вземаме първата топка кайма. Притискаме я  от двете
                страни към брашното и оформяме кръг. В средата на
                който слагаме по 1-2 супени лъжици от сместа. Прегъваме
                на две, като горната страна да е с 1 см. по къса от долната
                и обръщаме ръба на долната върху горната да се слепят.
                По същия начин оформяме и другите руладини.
                                      Слагаме 50 мл. олио в тавичка и поставяме в
                предварително загрята на 200 градуса фурна.
                                      Когато загрее олиото поставяме руладините
                само за 2 мин. да се стегне леко каймата и доливаме
                виното и водата. Затваряме фурната и печем. След 15 мин.
                отваряме фурната и поливаме със соса върху руладините
                и ги вдигаме на скарата в средата на фурната.  Печем докато
                получат лек загар.
                                      Сервирате и консумирате получения шедьовър.
                                     
                                     



              

   
                                     
                                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар