вторник, 6 ноември 2012 г.
РУЛАДИНИ
Необходими продукти:
500 гр.кайма
1 голям морков
200 гр.грах от кутийка
200 гр.царевица от кутийка
2 кисели краставички
1 малка глава лук
1 яйце
50 мл. олио
50 мл.вода
20 мл. червено вино
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме си моркова на ситни квадратчета
и го запържваме леко. Добавяме 100 гр. вода и го оста-
вяме леко да омекне.
Нарязваме си и 2 кисели краставички също
на квадратчета.
В съд си изсипваме царевицата, граха, и
отцедените моркови и краставички. Объркваме ги добре.
Посоляваме на вкус.
Слагаме каймата в тавичка и я разстиламе.
В средата настъргваме лука, поръсваме с чубрицата и
черния пипер и счупваме 1 яйце. Всичко размесваме
добре. Разделяме на 4 топки и изтегляме в едната страна
на тавата. Сипваме брашно в другата част на тавата и
вземаме първата топка кайма. Притискаме я от двете
страни към брашното и оформяме кръг. В средата на
който слагаме по 1-2 супени лъжици от сместа. Прегъваме
на две, като горната страна да е с 1 см. по къса от долната
и обръщаме ръба на долната върху горната да се слепят.
По същия начин оформяме и другите руладини.
Слагаме 50 мл. олио в тавичка и поставяме в
предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато загрее олиото поставяме руладините
само за 2 мин. да се стегне леко каймата и доливаме
виното и водата. Затваряме фурната и печем. След 15 мин.
отваряме фурната и поливаме със соса върху руладините
и ги вдигаме на скарата в средата на фурната. Печем докато
получат лек загар.
Сервирате и консумирате получения шедьовър.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар