сряда, 17 октомври 2012 г.

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ И КАРТОФИ НА ФУРНА



Предложението ми днес е пържоли от пилешки бутчета
                          и картофи на фурна
            

  
                Нужните продукти:
                 600 гр. пържоли от пилешки бутчета
                 1 супена лъжица фикс за пиле
                 20 гр.краве масло
                 4 супени лъжици олио
                 1 кафяна чашка бира
                 1 кафяна чашка вода
                 1 кг. Картофи
                 1 скилидка чесън
                 2 стръка целина
                 1 кафяна лъжичка риган
                 1 чаена лъжичка сминдух
                 1 чаена лъжичка червен пипер и щипка лют питер
                 сол на вкус
                 Приготвяне
                  Пилешките пържоли се нарязватна 4 – по 150гр., посоляват
се и се овалват във фикса и се пускат в предварително загрятото олио,
смесено с маслото. Обръщат се няколко пъти, докато получат лек загар.
Прехвърлят се в предварително загрята намаслена тавичка и се добавят
бирата и водата.Така се пекат 15 мин.
                  Картофите се избелват и се прерязват на две и се слагат за
5 минути да врат в тенджера под налягане. След като леко са омекнали
се изваждат с решетъчна лъжица и още горещи се режат на едри парчета.
Прехвърлят се в намаслена тавичка и се поръсват със сол,червения пипер,
сминдух ,риган и нарязаните на ситно целина и скилидка чесън. Пекат се
10 мин.и се вдигат на скарата за още 5 мин.само на горен реотан.
                 Готови сме. Остава да отворим хладилника и да извадим бутилка
охладено бяло вино. Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар