Предложението ми днес е пържоли
от пилешки бутчета
и картофи на фурна
Нужните продукти:
600 гр. пържоли от пилешки бутчета
1 супена лъжица фикс за пиле
20 гр.краве масло
4 супени лъжици олио
1 кафяна чашка бира
1 кафяна чашка вода
1 кг. Картофи
1 скилидка чесън
2 стръка целина
1 кафяна лъжичка риган
1 чаена лъжичка сминдух
1 чаена лъжичка червен пипер и щипка
лют питер
сол на вкус
Приготвяне
Пилешките пържоли се нарязватна 4 – по
150гр., посоляват
се и се овалват във фикса и се
пускат в предварително загрятото олио,
смесено с маслото. Обръщат се
няколко пъти, докато получат лек загар.
Прехвърлят се в предварително
загрята намаслена тавичка и се добавят
бирата и водата.Така се пекат 15
мин.
Картофите се избелват и се прерязват
на две и се слагат за
5 минути да врат в тенджера под
налягане. След като леко са омекнали
се изваждат с решетъчна лъжица и
още горещи се режат на едри парчета.
Прехвърлят се в намаслена тавичка
и се поръсват със сол,червения пипер,
сминдух ,риган и нарязаните на
ситно целина и скилидка чесън. Пекат се
10 мин.и се вдигат на скарата за
още 5 мин.само на горен реотан.
Готови сме. Остава да отворим
хладилника и да извадим бутилка
охладено бяло вино. Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар