вторник, 30 октомври 2012 г.

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И МОРКОВИ






                                                      Необходими продукти:

                                         600 гр. свински бут
                                         300 гр. гъби
                                         500 гр.моркови
                                         100 мл.олио
                                         1 чаена лъжичка черен пипер
                                         1 кафена лъжичка риган
                                         сол на вкус
                                         1/2 лимон

                                                      Начин на приготвяне:

                                         Измиваме и нарязваме свинското месо на пържоли
                 4 на брой. Посоляваме ги от двете страни и ги поръсваме с черен
                 пипер. Загряваме 50 мл.олио в тавичка и ги нареждаме. Обръщаме
                 няколко пъти да побелее месото и тогава наливаме 50 мл. червено
                 вино и 50 мл. вода. Така печем половин час.
                                         Измиваме добре гъбите и ги нарязваме на шайби, така
                 и морковите.
                                         В друг съд загряваме олио на котлона и изпържваме
                 морковите. Изваждаме ги и доливаме останалото количество олио
                 изпържваме и гъбите /без сол/ слагаме само черния пипер. След
                 5 минути връщаме обратно и морковите и посоляваме на вкус.
                 Добавяме лъжичка риган и разбъркваме.
                                         Около 15 мин. са необходими да се задушат под капак
                 и са готови. В това време и пържолите са  готови. Изваждаме ги от
                 тавичката и останалата мазнина наливаме при гъбите и морковите.
                 Подправяме ги със сок от лимон.
                                         Консумира се с червено вино.
                                         Който опита неминуемо повтаря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар