вторник, 30 октомври 2012 г.
СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И МОРКОВИ
Необходими продукти:
600 гр. свински бут
300 гр. гъби
500 гр.моркови
100 мл.олио
1 чаена лъжичка черен пипер
1 кафена лъжичка риган
сол на вкус
1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме свинското месо на пържоли
4 на брой. Посоляваме ги от двете страни и ги поръсваме с черен
пипер. Загряваме 50 мл.олио в тавичка и ги нареждаме. Обръщаме
няколко пъти да побелее месото и тогава наливаме 50 мл. червено
вино и 50 мл. вода. Така печем половин час.
Измиваме добре гъбите и ги нарязваме на шайби, така
и морковите.
В друг съд загряваме олио на котлона и изпържваме
морковите. Изваждаме ги и доливаме останалото количество олио
изпържваме и гъбите /без сол/ слагаме само черния пипер. След
5 минути връщаме обратно и морковите и посоляваме на вкус.
Добавяме лъжичка риган и разбъркваме.
Около 15 мин. са необходими да се задушат под капак
и са готови. В това време и пържолите са готови. Изваждаме ги от
тавичката и останалата мазнина наливаме при гъбите и морковите.
Подправяме ги със сок от лимон.
Консумира се с червено вино.
Който опита неминуемо повтаря.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар