сряда, 24 октомври 2012 г.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ И ОРИЗ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ








                                               Продукти:

                                    Пилешки гърди
                                    300 гр.ориз
                                    200 гр.стерилизиран грах кутийка
                                    200 гр.  -"-        царевица         -"-
                                    2 моркова от туршия
                                    1 чаена лъжичка черен пипер
                                    1 кафена лъжичка червен пипер
                                    100 мл.олио
                                 
                                               Приготвяне:

                                   Изсипваме ориза в  50 мл.сгорещено олио.
                  и разбъркваме. Намаляваме силата на котлона и бъркаме
                  да се изпържи по-бавно и стане както се казва стъклен.
                  Добявяме малко сол и  1/2 ч.л. черен пипер, царевицата
                  и граха.Изсипваме  всичко в тавичка , заливаме с гореща
                  вода и го мятаме в загрята фурна.
                  .               Ако има нужда се долива още вода, но не е
                  желателно да се разбърква. Когато преценим, че е почти
                  готов  добавяме съвсем малко вода и изваждаме от фурната.
                                  Завиваме с фолио. След като поеме водата се
                  нарязват морковите на кубчета и се размесват с ориза.

                                   Пилешките гърди се разрязват да се получат
                   пържоли, посоляват се и се овалват с черен пипер.Слагат
                   се в тава със 50 мл. загрято олио и се обръщат няколко
                   пъти. Долива се 50 мл.вода и 50 мл.бира. Намалява се
                   фурната на 150 градуса и се пече докато изври течността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар