сряда, 24 октомври 2012 г.
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ И ОРИЗ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
Продукти:
Пилешки гърди
300 гр.ориз
200 гр.стерилизиран грах кутийка
200 гр. -"- царевица -"-
2 моркова от туршия
1 чаена лъжичка черен пипер
1 кафена лъжичка червен пипер
100 мл.олио
Приготвяне:
Изсипваме ориза в 50 мл.сгорещено олио.
и разбъркваме. Намаляваме силата на котлона и бъркаме
да се изпържи по-бавно и стане както се казва стъклен.
Добявяме малко сол и 1/2 ч.л. черен пипер, царевицата
и граха.Изсипваме всичко в тавичка , заливаме с гореща
вода и го мятаме в загрята фурна.
. Ако има нужда се долива още вода, но не е
желателно да се разбърква. Когато преценим, че е почти
готов добавяме съвсем малко вода и изваждаме от фурната.
Завиваме с фолио. След като поеме водата се
нарязват морковите на кубчета и се размесват с ориза.
Пилешките гърди се разрязват да се получат
пържоли, посоляват се и се овалват с черен пипер.Слагат
се в тава със 50 мл. загрято олио и се обръщат няколко
пъти. Долива се 50 мл.вода и 50 мл.бира. Намалява се
фурната на 150 градуса и се пече докато изври течността.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар