неделя, 28 октомври 2012 г.

ЗАПЕКАНКА





                                                           Продукти:

                                          200 гр. хамбургски салам
                                          4 яйца
                                          100 гр. сирене
                                          2 супени лъжици брашно
                                          щипка сол
                                          20 мл.олио

                                                           Приготвяне:

                                          Нарязваме салама на дребни парченца,
                 натрошаваме сиренето, разбиваме яйцата. Всичко се
                 смесва и обърква. Добавяме по малко от брашното
                 докато се получи еднородна смес. Слагаме щипка сол.
                                         Загряваме 10 мл.олио в тиган с незалепващо
                 покритие и изсипваме половината смес. Изчакваме да
                 се зачерви отдолу и с шпатула обръщаме обратно.
                                         От сместа се получават 2 запеканки.

1 коментар:

  1. Това "Запеканка" ти ли си го измисли, или така се казва наистина, щото звучи малко странно :)

    ОтговорИзтриване