понеделник, 29 октомври 2012 г.

ПЪРЖЕН ПАНГАСИУС С ГАРНИТУРА КАРТОФИ

                                                              





                                                                Продукти:
                                                         
                                                   1 кг. риба Пангасиус
                                                   100 гр. галета
                                                   100 гр. царевичен гриз
                                                   сол на вкус
                                                   150 гр.олио за пържене

                                                                Гарнитура:

                                                   1 кг. картофи
                                                   20 гр. олио
                                                   10 гр.оцет
                                                   сол на вкус
                                                   1 връзка магданоз

                                                               Начин на приготвяне:

                             Оставяме рибата да се размрази и измиваме добре. Отцеждаме
            и попиваме със салфетка да не е влажна. Нарязваме  на правоъгълни
            парчета. Посоляваме и потапяме в предварително размесените галета и
            царевичен гриз.
                             Слагаме олио на котлона да се загрее и нареждаме парчетата
            риба. Пържим от двете страни до златисто.
                             Получава се страхотна коричка.
                             Много е вкусно, опитайте.

                              За гарнитурата си сваряваме картофите в подсолена вода,
             1 ч.лъжичка., да не се разпръскват.
                              Избелваме и режем на едри парчета. Посоляваме леко
             защото са поели малко сол при варенето, добавяме 10 мл.оцет и 20 мл.
             олио или зехтин. Разбъркваме и можем да сервираме. Отгоре поръсва-
             ме наситнен магданоз.
                              Това е всичко.
                              Приятно готвене. Да Ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар