понеделник, 29 октомври 2012 г.
ПЪРЖЕН ПАНГАСИУС С ГАРНИТУРА КАРТОФИ
Продукти:
1 кг. риба Пангасиус
100 гр. галета
100 гр. царевичен гриз
сол на вкус
150 гр.олио за пържене
Гарнитура:
1 кг. картофи
20 гр. олио
10 гр.оцет
сол на вкус
1 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Оставяме рибата да се размрази и измиваме добре. Отцеждаме
и попиваме със салфетка да не е влажна. Нарязваме на правоъгълни
парчета. Посоляваме и потапяме в предварително размесените галета и
царевичен гриз.
Слагаме олио на котлона да се загрее и нареждаме парчетата
риба. Пържим от двете страни до златисто.
Получава се страхотна коричка.
Много е вкусно, опитайте.
За гарнитурата си сваряваме картофите в подсолена вода,
1 ч.лъжичка., да не се разпръскват.
Избелваме и режем на едри парчета. Посоляваме леко
защото са поели малко сол при варенето, добавяме 10 мл.оцет и 20 мл.
олио или зехтин. Разбъркваме и можем да сервираме. Отгоре поръсва-
ме наситнен магданоз.
Това е всичко.
Приятно готвене. Да Ви е вкусно!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар