петък, 19 октомври 2012 г.

ПИЛЕШКА СУПА

                                                


                                 
                                 Продукти:
                                 
                                  300 гр.пилешко месо
                                  2 моркова
                                  1 червена чушка
                                  1 малка глава лук
                                  1 кафяна лъжичка черен пипер
                                  50 гр.олио
                                  100 гр.фиде

                                  Приготовление:

                                   Предварително си сваряваме и обезкостяваме месо 
              от гърба  и част от бялото месо. Нарязваме лука на ситно, а 
              чушката на кубчета.Морковите ги настъргваме.
                                    Слагаме олиото в тенджера на котлона и изсипваме
              лука, чушката и морковите, разбъркваме да се запържат и леко
              посоляваме. Добавяме черен пипер  и наливаме бульона от
              месото, оставяме  да поври 5 минути да омекнат морковите.
              Добавяме месото и 100 гр.фиде. Изчакваме да се свари, около
              10 мин. и супата е готова. Нарязваме пресен магданоз.Подпра-
              вяме с лимон.
                                      Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар