петък, 19 октомври 2012 г.
ПИЛЕШКА СУПА
Продукти:
300 гр.пилешко месо
2 моркова
1 червена чушка
1 малка глава лук
1 кафяна лъжичка черен пипер
50 гр.олио
100 гр.фиде
Приготовление:
Предварително си сваряваме и обезкостяваме месо
от гърба и част от бялото месо. Нарязваме лука на ситно, а
чушката на кубчета.Морковите ги настъргваме.
Слагаме олиото в тенджера на котлона и изсипваме
лука, чушката и морковите, разбъркваме да се запържат и леко
посоляваме. Добавяме черен пипер и наливаме бульона от
месото, оставяме да поври 5 минути да омекнат морковите.
Добавяме месото и 100 гр.фиде. Изчакваме да се свари, около
10 мин. и супата е готова. Нарязваме пресен магданоз.Подпра-
вяме с лимон.
Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар