неделя, 21 октомври 2012 г.
ПИТКА СЪС СИРЕНЕ
Продукти:
700 гр.брашно
1 пакетче суха мая
2 яйца
250 г.сирене
25 мл. олио
маргарин
Приготовление:
В купа слагаме 5-6 с.л. брашно.Изсипваме
сухата мая, добавяме 100 мл. хладка вода и забъркваме
като кашичка. Оставяме за 15 мин. да шупне.
След това прехвърляме в друг съд, където е
изсипано необходимото количество брашно и правим
кладенче. Добавяме 1 ч.ч. хладка вода, 25 мл.олио и
шупналата мая.
Омесваме добре тестото и го оставяме да
втаса, за около 30 мин. по въможност на топличко.
Готовото тесто премесваме леко с брашно да
не лепне и го разделяме на 3 топки. Всяка от тях разтег-
ляме с маргарин с диаметър,колкото е тавата в която ще
печем. Намазваме с предварително разбърканите яйца
и сирене. Единия жълтък си го оставяме за намазване
на питката отгоре.
По същия начин разтегляме и другите две
топки,мажем ги с яйце и сирене и ги редим една върху
друга. Тогава ги навиваме на руло и режем на около
3 см. шайби. Обръщаме ги хоризонтално и запълваме
тавата.
Отново оставяме да втаса. Когато се надигне
до горе слагаме да се пече. Фурната трябва да е предва.-
рително загрята до 250 градуса. Когато се зачерви около
тавата мажем питката с жълтъка и я вдигаме на скарата.
да се доопече, но намаляваме леко температурата да не
изгори отгоре.
След като я извадим леко я намазваме с маргарин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар