неделя, 21 октомври 2012 г.

ПИТКА СЪС СИРЕНЕ




                                          Продукти:

                              700 гр.брашно
                              1 пакетче суха мая
                              2 яйца
                              250 г.сирене
                              25 мл. олио
                              маргарин

                                         Приготовление:

                              В купа слагаме 5-6 с.л. брашно.Изсипваме
             сухата мая, добавяме 100 мл. хладка вода и забъркваме
             като кашичка. Оставяме за 15 мин. да шупне.
                              След това прехвърляме в друг съд, където е
             изсипано необходимото количество брашно и правим
             кладенче. Добавяме 1 ч.ч. хладка вода, 25 мл.олио и
             шупналата мая.
                              Омесваме добре тестото и го оставяме да
             втаса, за около 30 мин. по въможност на топличко.
                              Готовото тесто премесваме леко с брашно да
             не лепне и го разделяме на 3 топки. Всяка от тях разтег-
             ляме с маргарин с диаметър,колкото е тавата в която ще
             печем. Намазваме с предварително разбърканите яйца
             и сирене. Единия жълтък си го оставяме за намазване
             на питката отгоре.
                              По същия начин разтегляме и другите две
             топки,мажем ги с яйце и сирене и ги редим една върху
             друга. Тогава ги навиваме на руло и режем на около
             3 см. шайби. Обръщаме ги хоризонтално и запълваме
             тавата.
                              Отново оставяме да втаса. Когато се надигне
             до горе слагаме да се пече. Фурната трябва да е предва.-
             рително загрята до 250 градуса. Когато се зачерви около
             тавата мажем питката с жълтъка и я вдигаме на скарата.
             да се доопече, но намаляваме леко температурата да не
             изгори отгоре.
                             След като я извадим леко я намазваме с маргарин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар