петък, 26 октомври 2012 г.

ЩРУДЕЛИ


    



                                                 Продукти:

                                    1 пакет кори за баница
                                    500 гр.тиква
                                    1 чаена чаша смлени орехи
                                    1 чаена лъжичка канела
                                    300 гр.захар
                                    100 гр.олио

                                                 Приготвяне:

                                    Обелваме и настъргваме тиквата. Изсипваме я
              в съд с 50 мл. горещо олио. Разбъркваме и слагаме капак
              да се задуши за 10 мин. на слаб котлон.
                                    Нарязваме корите на ивици с ширина 10 см.
             Вземаме 3 от ивичките и както са една върху друга отрязваме
             колкото да се завие 3 пъти или около 15 см. дължина.
                                    Объркваме орехите, 100 гр. захар и тиквата, добавяме
             канелата и започваме да слагаме по малко от сместа върху
             ивичката от корите. Навиваме и редим в намаслета тавичка.
                                    Така подредените щрудели печем в сгорещена
             фурна на 220 градуса. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме
             да изтинат напълно.
                                    Правим си сироп с 500 мл. вода 200 гр.захар.
             Охладените щрудели се заливат с горещия сироп.
                                    Консумират се охладени.          
                






        
               

Няма коментари:

Публикуване на коментар