петък, 26 октомври 2012 г.
ЩРУДЕЛИ
Продукти:
1 пакет кори за баница
500 гр.тиква
1 чаена чаша смлени орехи
1 чаена лъжичка канела
300 гр.захар
100 гр.олио
Приготвяне:
Обелваме и настъргваме тиквата. Изсипваме я
в съд с 50 мл. горещо олио. Разбъркваме и слагаме капак
да се задуши за 10 мин. на слаб котлон.
Нарязваме корите на ивици с ширина 10 см.
Вземаме 3 от ивичките и както са една върху друга отрязваме
колкото да се завие 3 пъти или около 15 см. дължина.
Объркваме орехите, 100 гр. захар и тиквата, добавяме
канелата и започваме да слагаме по малко от сместа върху
ивичката от корите. Навиваме и редим в намаслета тавичка.
Така подредените щрудели печем в сгорещена
фурна на 220 градуса. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме
да изтинат напълно.
Правим си сироп с 500 мл. вода 200 гр.захар.
Охладените щрудели се заливат с горещия сироп.
Консумират се охладени.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар