понеделник, 22 октомври 2012 г.

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С БЯЛ СОС



                                     Необходимите продукти:

                                     2 пилешки бутчета
                                     1 кафена лъжичка черен пипер
                                     2 скилидки чесън
                                     1/2 лимон
                                     1/2 връзка магданоз
                                     2 супени лъжици брашно
                                     100 гр.олио
                                     сол на вкус

                                     Приготовление:

                                     Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода
              за около 15 мин. и ги прехвърляме в тавичка да се запекат леко на
              горен реотан.
                                     Слагаме подходящ съд на котлона,наливаме олио
              и изсипваме предварително настърганите лук и чесън.
                                     Вземаме купичка и разбъркваме 2 супени л.брашно
              с малка част от бульона да стане на гладка кашица. Изсипваме я
              към лука и чесъна. При непрекъснато бъркане добавяме необхо-
              димото количество бульон и връщаме за кратко на котлона.
                                     Поръсваме с черен пипер, магданоз и сок от лимон.
                                     След като се постигне необходимата гъстота се
              оттегля от котлона.
                                     Приятно готвене. Да Ви е вкусно.
             
             

             
             
                                    
              
                                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар