понеделник, 22 октомври 2012 г.
ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С БЯЛ СОС
Необходимите продукти:
2 пилешки бутчета
1 кафена лъжичка черен пипер
2 скилидки чесън
1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
2 супени лъжици брашно
100 гр.олио
сол на вкус
Приготовление:
Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода
за около 15 мин. и ги прехвърляме в тавичка да се запекат леко на
горен реотан.
Слагаме подходящ съд на котлона,наливаме олио
и изсипваме предварително настърганите лук и чесън.
Вземаме купичка и разбъркваме 2 супени л.брашно
с малка част от бульона да стане на гладка кашица. Изсипваме я
към лука и чесъна. При непрекъснато бъркане добавяме необхо-
димото количество бульон и връщаме за кратко на котлона.
Поръсваме с черен пипер, магданоз и сок от лимон.
След като се постигне необходимата гъстота се
оттегля от котлона.
Приятно готвене. Да Ви е вкусно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар